Slik fungerer det

Når du kommer til oss forteller du først om dine plager. Deretter gjør vi en klinisk undersøkelse for å kartlegge hva som er årsaken til dine plager. Vi stiller både diagnose og hva som er årsaken til problemet. Så tilpasser vi behandlingen etter dine behov.
Som Naprapat har man mange verktøy for å behandle plager i muskler og ledd og vi kan derfor tilpasse behandlingen etter diagnosen og smertebildet ditt.

For å få et godt resultat er det viktig at du som pasient vet hva du skal, og ikke skal gjøre under og etter behandlingsforløpet. Vi hjelper deg derfor med øvelser som bevegelighetstrening, stretching, andre øvelser for å styrke opp og stabilisere områder som trenger det.

Hvor mange behandlinger og hvor lang tid det tar før du er frisk er individuelt. Hvor lenge du har hatt vondt og diagnose kan påvirke dette. Men vi jobber hardt for at du skal bli frisk så raskt som mulig! Ditt første besøk hos oss tar ca. 40 minutter og oppfølging tar ca.30 minutter.

Kontakt oss

w

Kartlegge

Behandling

Rådgivning

Dette behandler vi

HODEPINE

 

Les mer

Hodepine er en av våre vanligste plager. Det kan ha mange og sammensatte årsaker.
Utløsende årsaker til hodepine kan være stress, psykisk belastning, ensidig stillesittende arbeid, synsfeil, bitt-fysiologisk, traume mot nakken/hode.

De vanligste områdene smerten oppleves er i ansikt, rundt øyne, over tinning, i pannen, i bakhode og i nakken.

Symptomer som kvalme, trøtthet, øresus og konsentrasjonsproblemer kan forekomme i kombinasjon med hodepine. Det finnes flere typer hodepine. Noen av de vanligste er

  • Spenningshodepine
  • Migrene
  • Cervikogen hodepine
  • Medikamentutløst hodepine

En og samme person kan være plaget av flere typer hodepine samtidig. Det er for eksempel vanlig at personer med migrene også er plaget av spenningshodepine.

Hodepine som plutselig inntrer hos barn eller personer som ikke har vært plaget tidligere, skal alltid tas på alvor.

Det er sjeldent at hodepine skyldes underliggende alvorlig sykdom, men kraftig og vedvarende hodepine bør man alltid være oppmerksom på. Livstruende sykdommer som eks. hjernehinnebetennelse, hjerneslag og hjernesvulst kan ha hodepine som symptom. En grundig undersøkelse er derfor viktig for å kartlegge årsak og behandlingsmetode.

KJEVEPROBLEMATIKK

 

Les mer

Symptomer som ofte forekommer er klikking, kjevesmerter, hodepine, øreverk/tetthet i øret.

Vanlige årsaker er gnissing av tenner, stress, tidligere traume, bitt-fysiologiske problemer.

En av de vanligste problemene er muskelspenninger i kjeven, de oppstår som regel over en lengre periode. Som følge av langvarige kjevespenninger kan områder som nakke og tenner også bli påvirket.
Ved kjeveproblematikk med funksjonell årsak, kan konservativ behandling utført av Naprapat ha god effekt. Et eksempel på dette kan være at man har hodepine og smerte i kjeven som følge av gnissing av tenner. Da jobber Naprapaten med smertelindring og opptrening for å behandle årsaken og forhindre tilbakefall.

Tannlegen din har god kunnskap om bitt-fysiologi og behandling av kjeveproblematikk med bitt-fysiologisk årsak. I disse tilfellene blir behandlingen ofte bittskinne.

SVIMMELHET/ KRYSTALLSYKE

 

Les mer

NAKKESMERTE

 

Les mer

Nakkesmerte er smerte i området fra skallebasen, ned mot øvre delen av rygg og utover mot skuldrene. Nakken består av 7 virvler, ledd, disker, muskulatur, sener, ligamenter og nerver. For å utføre bevegelser i nakken kreves det et komplisert samspill mellom disse strukturene.

Nakkesmerte forekommer hos 30-50% av den voksne befolkningen i løpet av et år.

Vanlige årsaker til nakkesmerte er spente og ømme muskler som er forårsaket av statisk og ensidig arbeidsbelastning, stress, dårlig søvn eller psykososial belastning.
Nakkesmerte kan gi strålende smerte ut i skulder, arm og opp i hodet. Nakken er veldig bevegelig og er derfor spesielt utsatt ved akutte skader, for eksempel fall, slag eller whiplash.

Akutt nakkesmerte eller «kink» i nakken er sterke smerter og nedsatt bevegelighet som plutselig kan oppstå. Kink i nakken kan oppstå ved en rask bevegelse, mens man sover, ved dårlig ergonomi eller ved å ha nakken i en ugunstig posisjon over lengre tid. Det er antageligvis flere strukturer som er innblandet i en nakkekink. Muskulatur, leddkapsel, disk og ligamenter sender signaler til nervesystemet når noe blir overbelastet. Som en reaksjon fra kroppen spenner muskulaturen seg for å beskytte slik at bevegelse forhindres. Smerten og den nedsatte bevegeligheten forsvinner vanligvis av seg selv innen noen uker, men ved hjelp av manuell behandling reduseres denne tiden i de fleste tilfeller.

Andre årsaker til nakkesmerte kan være prolaps, slitasje, fibromyalgi og revmatiske lidelser som Bekhterevs sykdom og Polymyalgia revmatika.

RYGGSMERTE

 

Les mer

Ryggsplager er noe 80-90% av befolkningen vil oppleve en eller flere ganger i løpet av livet.
Vond rygg er hyppigste årsak til sykefravær i Norge.
Ryggen er en kompleks struktur bestående av ryggvirvler, mellomvirvelskiver,
ledd, leddbånd, muskulatur, fascier, nerver og ryggmarg. Ryggraden består av 24 ryggvirvler som beskytter ryggmargen og gir stabilitet til kroppen.
Korsryggen er et utsatt område da den skal bære og støtte overkroppen-
som utgjør 2/3 av kroppsvekten. Det stilles derfor store krav til styrke og stabilitet for å håndtere belastningen den blir utsatt for.

Ryggsmerte blir gjerne delt i to grupper, akutte og langvarige smerter. Langvarige smerter er de som har hatt vondt mer enn 12 uker.
Lumbago er en kjent diagnose og betyr vondt i ryggen.

Akutte korsryggsmerter
Akutte korsryggsmerter utløses ofte i belastningssituasjoner. I andre tilfeller kan det oppstå ved bestemte bevegelser,
som å bøye seg fremover eller sette seg inn i bilen. Det trenger ikke nødvendigvis være en tung belastning for ryggen,
men hjernen tror at ryggen skal bli skadet og spenner derfor musklene for å beskytte. Smertene kan være alt fra milde til intense.

Langvarige korsryggsmerter
Langvarige korsryggsmerter oppstår som regel over lengre tid med suksessiv forverring. I likhet med akutt korsryggsmerte kan plagene være
alt fra milde til intense. Dagligdagse gjøremål som å stå opp på morgenen, kle på seg, kjøre bil og generell bevegelse kan bli problematisk å gjennomføre.

Korsryggsmerter er definert som smerte fra nederste ribbein til nederst i setet. Noen kan oppleve smerte ned i setet, lysken, låret eller foten.
Smertene kan være alt fra milde til intense. Stivhet, verk, prikking, stikking og nedsatt funksjon er vanlige symptomer.
I de fleste tilfeller er det ingen alvorlig årsak til ryggsmerte. Leddlåsninger, muskelspenninger og betennelse er de vanligste.
Prolaps, slitasjeforandringer, kompresjonsbrudd og revmatiske plager som Bekhterevs sykdom er sjeldnere årsaker til ryggsmerte.

Isjias er et velkjent begrep og kan gi strålende smerte ned i setet, lår, legg og fot. Til tross for smerte i ben stammer plagene fra ryggen.
Ofte er det et prolaps, en skivebukning eller slitasjeforandringer som påvirker/trykker på nerveroten i korsryggen.

For å stille diagnose og årsaken til dine ryggsmerter er det viktig med en grundig undersøkelse.
Etter en grundig undersøkelse av ledd, nerver og muskulatur, tilpasses behandlingen etter dine behov. Som naprapat har man mange gode verktøy
for å behandle dine plager- leddmanipulasjon, massasje/triggerpunktsbehandling, stretching og Dry Needeling er noen av behandlingsmetodene som blir brukt.
For å få et godt resultat er det viktig at du som pasient vet hva du skal, og ikke skal gjøre under og etter behandlingsforløpet.
Vi hjelper deg derfor med øvelser som bevegelighetstrening, stretching, andre øvelser for å styrke opp og stabilisere områder som trenger det.

BEKKEN/ HOFTESMERTER

 

Les mer

Hofte og bekken er et problemområde som rammer personer i alle aldre. Hoftesmerter er spesielt vanlig hos eldre personer,
men også yngre personer sliter med hofte og bekkenplager. Da spesielt i sammenheng med idrett.
Noen plager er akutte og forbigående, mens andre er langvarige/kroniske.

Bekkenet er basen til ryggraden og overfører kroppsvekten fra virvelsøylen til beina. Bekkenet er en stabil struktur som er satt sammen av korsbenet
og de to hoftebenene. Bekkenet har tre ledd.
Hofteleddet er det mest stabile leddet i kroppen. Det har dyp beliggenhet og er omgitt av leddbånd og muskulatur.
Bekken og hofte har et nært samspill, og plager i bekken og hofteledd kan henge sammen eller ligne på hverandre.

De vanligste plagene i hofte og bekken er:
– Muskelforstrekning
– Bursitt
– Trochanter major syndrom
– Hoftekontusjon
– Labrumskade
– FAI
– Brokk
– Atrose
– Snapping Hip syndrom
– Slitasjegikt
– Graviditetsrelaterte plager

Graviditetsrelaterte plager:
Bekkenet er som nevnt tidligere en stabil struktur, men under graviditeten utløser kroppen en del hormoner som
påvirker leddene i bekkenet. Hormonet relaxin gjør at leddbåndene blir løsere. Dette fører til at bekkenet er mindre stabilt under graviditet.
Grunnen til at dette skjer, er fordi bekkenet skal gi etter under fødsel for å gi barnet en lettere passasje.
Det er vanlig med plager under svangerskapet. Det kan oppstå mindre bevegelighet eller låsninger i de to bakre bekkenleddene. På fremsiden av
bekkenet sitter symfysen. Symfysen er et ledd og her er det vanlig med økt bevegelighet grunnet hormonendringene i kroppen. Under graviditeten forandrer
kroppen seg i fasong og vekt. På grunn av mindre stabilitet samt forandret vekt og fasong må muskulaturen i bekken, hofte, setet og rygg jobbe ekstra hardt.
Dette kan føre til at mange kan oppleve sårhet og smerte. Verkende, stikkende, brennende og strålende smerte er helt normalt.
Det er viktig med en god undersøkelse for å finne ut årsaken til plagene i hofte og bekken under graviditet. Tilrettelagte øvelser eller trening har vist seg*
å ha god effekt på graviditetrelaterte plager i bekken.

 

Hofte og bekkenplager kan gi smerter i korsrygg, lår, lyske og kne. For å finne korrekt årsak er det vanlig at disse områdene undersøkes når man utreder
hofte og bekkenplager.Etter en grundig undersøkelse av ledd, nerver og muskulatur tilpasses behandlingen etter dine behov. Som naprapat har man mange gode
verktøy for å behandle dine plager. Leddmanipulasjon, massasje/triggerpunktsbehandling, stretching og Dry Needeling er noen av behandlingsmetodene som blir brukt.
For å få et godt resultat er det viktig at du som pasient vet hva du skal, og ikke skal gjøre under og etter behandlingsforløpet.
Vi hjelper deg derfor med øvelser som bevegelighetstrening, stretching, andre øvelser for å styrke opp og stabilisere områder som trenger det.

KNESMERTE

 

Les mer

SMERTE I ANKEL/FOT

 

Les mer

SKULDERSMERTE

 

Les mer

SMERTE I ALBUE/UNDERARM

 

Les mer

SMERTE I HÅNDLEDD

 

Les mer